Újdonságok szeptemberre!

 

 

 Catarina Sobral: Asimp, a titokzatos szó

 A könyv a híres portugál szerző tollából ered, aki a nyelvtan rejtelmeibe és használatába kalauzolja el kis olvasóit. Humorosan megírt történet olvasása közben a nyelvi  megoldások is mosolyt csalnak az arcunkra. A könyv gazdagon illusztrált.

 

 

 

 

 

 

  Geronimo Stilton: Álomutazás a köpködő teve oázisba (Mulatságos történetek 120.)

 Főhősünk ismételten kalandba csöppen, ezúttal a köpködő teve oázisba vezet vissza tizenhárom tevét… A nyugodt, kellemes vakáció gondolata így egy perc alatt   semmivé foszlik.

 

 

 

 

 

 Geronimo Stilton: Az Internet kalóza

 (Mulatságos történetek 7.)

 Az internethasználat szabályival ismerteti meg olvasóit az író. Főhőseink Tea és Benjaminnal egy videóját során egy gonosz hekker   nyomába erednek… aki feltörte Benjamin számítógépét és gúnyolódó üzeneteket küld a barátainak.

 

 

 

 

 

 Geronimo Stilton: A Madridi tolvaj (Mulatságos történetek 9.)

 Főhősünk egy felbecsülhetetlen festmény nyomába ered barátaival Trappyval és Benjaminnal. A szóban forgó festmény a madridi Prado Múzeumból tűnik el.  Ahogy   mondja Ő is:  „Őrületes hajsza volt!”

 

 

 

 

 

 Tea Stilton: Hív a tenger! (Tea angyalai 16.)

 Cinnford Egyetemen találkoztak Tea angyali és már, ahogy tudjuk Cinnfordban igazán izgalmas az élet tele van rejtélyekkel és kalandokkal. Most éppen, Tea angyali   beiratkoztak egy vitorlástanfolyamra, ahol a sportszellem a részvevők között nem mindenkiben van meg, hiszen versengés előbbre valóbb lesz a számukra. Ebből   adódnak a lányok problémái. Vajon, hogy végződik kalandjuk?

 

 

 

Érzelmek erdeje sorozat 1-6. kötete:

  1. Szia, öröm!
  2. Szia, önbizalom!
  3. Szia, figyelmesség!
  4. Szia, önuralom!
  5. Szia, optimizmus!
  6. Szia, bátorság!

 

  

 

 

  

 

 

                

 

A rövid kis mesékben ismerkedhetnek a kicsik az öröm, önbizalom, a figyelmesség, önuralom, optimizmus és bátorság érzésekkel. A mese szereplői állat könykök, aki egy-egy történetbe ágyazva a megjelenő érzelmet végigviszik a mese során és megismertetik ezáltal, hogy lehet legyőzni épp a félelmet vagy hogyan dolgozukk fel a csalódottságunkat és hogyan legyünk optimisták -  olyanok aki nem félve a dolgoktól a jóra koncentrálnak!

.

 

 

Sorakozó! Dinoszauruszok, A fűben, Az erdőben

 

 

Az aranyos képeskönyvekből ismereteket szerezhetnek a kisgyerekek a dinókról, megismerkedhetnek a mező apró állataival valamint az erdei állatokkal. A könyvben található 1-1 puzzle darab összeilleszthető. Mese és játék együtt!

 

 G. M. Berrow: Szilaj – Az almakaland

 Három barátnő szeme előtt megcsillan a lehetőség amikor, a Határtalan Hölgyek csapatai adománygyűjtést rendeznek egy Találkozó javára, a tét az Aranypatkó-díj és   az  a csapat nyerheti, aki a legtöbb pénz gyűjti össze. A három lány összeismerkedik Vidával, amikor rábukkannak egy ínycsiklandó almákkal teli helyre.  A lányok   megtanítják Vidát lovagolni, a szép almákért cserébe. Vidáról egyre több dolog derül ki, és Maricela is egyre különösebben viselkedik… Vajon megnyerik a trófeát?

 

 

 

 

 

 A Minecraft fogságában (Egy kocka naplója 1.)

  Ez a világ nagyon más, csupa kocka és tetőzi a bajt, hogy Wimpy Steve, akit beszippantott ez a világ, még nem ismerte a játékot. Így meg kell tapasztalnia bizonyos   dolgokat és lépésről lépésre megismerkedni a virtuális játék apróbb túlélő stratégiáival. Éld át a kalandját!

 

 

 

 

 

 

Lóháton a Minecraftban (Egy kocka naplója 2.)

 Főhősünk ismét egy új világban találja magát… ahol minden készen áll egy lóversenyre csak épp nincsenek lovak, hol vannak? Miközben ebben a világban barangol, az alábbi felfedezéseket tudhatja magáénak:  Hogy nem lehet szamarat szelídíteni, A zombibébik nagyon gyorsak és a Minecraftban van süti! J Próbáld ki és szórakozz jól!

 

 

 

 

 

Szabó Borbála: Famama, fapapa (Mummy Tree, Daddy Tree)

 

 Most én olvasok sorozat következő tagja magyar-angol kétnyelvű rövid kis olvasmány. Cili néni furcsa feladatot ad Miklósnak fát kell rajzolnia. De milyen fát? Sok   ötlet eszünkbe juthat…pl. karácsonyfát, fa családot?  De Nem! Családfát, ami azt mutatja meg kicsoda a családba…

 Kiváló angol nyelv gyakorolásához!

 

 

 

 

 Futóbicikli

  A Mit? Miért? Hogyan?  sorozat a legkisebbekkel ismerteti meg a  környezetük titkait. Ebben a részben a futóbicikliről és azzal való közlekedésről kapnak ismereteket   a gyerekek. A játékos elemek a kedves rajzok a kornak megfelelő magyarázatok élvezetessé teszik ezeket a könyveket a kicsiknek.

 

 

 

 

 

 

 

 Szorzótábla

 Biztos ismeritek a Jégvarázsból Olafot. Olaf a hóember nagyon szereti, ha megölelik és biztos nem tudtátok róla, hogy a matematikát is legalább ennyire szereti. Vele   játszva megtanulhatjátok a szorzótáblát és ha ügyesen végighaladtok a könyv lapjain Olaf segítségével, biztosra vehető a siker!

 

 

 

 

 Dagmar Hossfeld: Bori és a nagy viszontlátás (Bori és barátai 6.)

 A hatodik A-ban megint nagy a felfordulás. Az angliai hatodikosok meghívták őket magukhoz. Bori nagyon örül, hogy újra találkozhat Mandyvel, a cserediák lánnyal.   Vajon milyen lesz a szülei nélkül külföldön? A londoni kirándulás is nagy kalandnak bizonyul. Hát még a záró buli! Vajon Bori összeszedi végre a bátorságát, hogy   megkérdezze Fülöptől, tetszik-e neki?

  Forrás: moly.hu

 

 

 

 


 Marceus Emerson: Krimi és ki mit tud? ( Egy hatodikos nindzsa naplója 5.)

 Chase Cooper vagyok… már ismertek. Nindzsa életem csupa fordulat és sosem áll meg, most éppen egy színpadtönkretevő fenevadat üldözök. De lépjünk történetük   elejére. Adódott, hogy unokatestvérem Zoé egy nagy műsort rendez a suliban pénteken. A színpad már készen állt, de valaki elengedett egy vadállatot, aki még mindig   szabadlábon van és valószínű, hogy újra le fog csapni! De nehezíti a dolgokat hogy bejött a képe egy új nindzsa egy rusnya szarvasjelmez és egy eltűnt madár is…

 

 

 

 

 

 Monár Krisztina Rita: A fák között (SzóKiMondóka: Móna és Marci kirándul 3.)

 Molnár Krisztina Rita öt részes mesesorozata az öt érzékszervet mutatja be, A fák között témája a szaglás. A testvérek, Móna és Marci családi kiránduláson   vesznek részt, közben felfedezik az erdőt a maga gazdag pompájában – egymástól is tanulva eközben. A kötetben található versek, dalok, és a betűzött 8 db   szókártya további játékokra és közös, családi tevékenységekre kínálnak lehetőséget. A SzóKiMondóka által kifejlesztett képes tördelés pedig segíti a kicsiket   bekapcsolni az olvasásba, nem az olvasástanítás, hanem az olvasóvá nevelés szellemében.

Forrás: moly.hu

 

  Mathilde Bonetti: Egy felejthetetlen kölyök ( Martina naplója 7.)

 Martina szülei alig pár nap alatt megszerveztek egy afrikai utazást Denis családjával közösen és ráadásul kettesben utazhattak baátjával Afrikába. Várt rájuk a   szafari, így Babuval a helyi idegenvezetővel útra keltek, aztán hamarosan Martina olyat pillant meg, amire nem is gondolt… A száraz ágak között egy elhagyott   gepárdkölyköt vett észre.

  Olvasd el, hogy végződött Martináék kalandja!

 

 

 

 

 Berg Judit: Két kis dínó és a honfoglalás

 Trikó és Nyamm ismételten új kalandba kevertednek ezúttal a honfoglaló magyarok közé csöppenek. A könyvből szinte mindent megtudunk a honfoglalásról, a   hét vezérről a magyar mondavilágról Emese álmáról egészen Csaba királyfi legendájáig.

 

 

 

 

 

 Dóra Anyák napi meglepetése

  Dóra meg szeretné lepni Anyukáját Anyák napjára a kedvenc süteményével. A mese végére megtudhatod sikerült –e Dórának véghezvinni a tervét.

 

 

 

 

 Auer Margit: Levélrejtély (Mágikus állatok iskolája –Kinyomoztuk 1.)

 Murphy nyomozni kezd miután Ida a postaládájában egy széttépet levelet talál. Ki lehet az? Valaki meg akarja ijeszteni?  A jegesmedve a nyomozás során     különleges nyomokra bukkan…

 Ideális olvasmány kezdő kisolvasók számára.

 

 

 

 

 

  Maria Isabel, Sánchez Vegara: Coco Chanel

  Ismerd meg kiemelkedő emberek életét, ebben a részben Coco Chanel-le életével ismerkedhetsz meg. Aki Franciaországban született, majd anyja halála után   árvaházban került, ahol az apácáktól megtanult varrni. Nagy ívű pályája előtt viszont énekesként, varrónőként és kalapkészítőként is dolgozott, míg végül a világ   leghíresebb divattervezője lett.

 

 

 

 

 

 Maria Isabel, Sánchez Vegara: Frida Kahlo

 Frida Kahlo a 20. század egyik legismertebb festőnője lett. Nem volt könnyű gyerekkora, hiszen már kisiskolásként beteg lett ami miatt az egyik lába sokkal   vékonyabb volt mint a másik majd egy napon az iskolabusz amivel utaztak összeütközött egy másik járművel, innentől Frida nem kelhetet föl többet az ágyából.   Ekkor kezdett el saját lábáról rajzokat készíteni... .A könyv végén fényképes összefoglaló van Frida életéről.

 

 

 

 

 Susan Hayes: Fogj egy cápát! - És más tengeri őslényeket

 

 Valaki nyitva hagyta az ajtót egy másik dimenzióba, ahol káosz uralkodik az időben... és mielőtt bárki észrevette volna, prehisztorikus tengeri őslények hordája   jutott át rajta! A legveszélyesebb és legmenőbb lények most ebben a könyvben bujkálnak, veszélyt jelentve mindannyiunkra - de te megállíthatod őket!
 Tudj meg mindent ezekről az őslényekről, tanulmányozd a nyomaikat, kutasd fel az élőhelyüket, és ha készen állsz, kapcsold le a lámpát! Nem rejtőzhetnek el e   előled, hiszen világítanak a sötétben!

 Forrás: Libri.hu

 

 

 Susan Hayes: Fogj egy dinoszauruszt! - És más őslényeket

 

 Valaki nyitva hagyta az ajtót egy másik dimenzióba, ahol káosz uralkodik az időben... és mielőtt bárki észrevette volna, prehisztorikus őslények hordája jutott át  rajta! A legveszélyesebb és legmenőbb lények most ebben a könyvben bujkálnak, veszélyt jelentve mindannyiunkra - de te megállíthatod őket!
 Tudj meg mindent ezekről a dinoszauruszokról és őslényekről, tanulmányozd a nyomaikat, kutasd fel az élőhelyüket, és ha készen állsz, kapcsold le a lámpát!   Nem rejtőzhetnek el előled, hiszen világítanak a sötétben! 

  Forrás: Libri.hu

 

 

 

 M. Kácsor Zoltán: A Százfok-öböl réme

 A három jó barát, Rilex, Kunyi és Barmol CSÚF CSAPDÁBA esnek a Végtelen-síkságon. A szabadulásuk egyedül Kunyin múlik, mint ahogyan az is, eljutnak-e   végül a bölcsek falujába, VALAMIDERENGBE.

 …A FÖRTELMES DRAGALÁD eközben rajtaüt Gyíktaréjon, Leiszút Feliszút és barátai csak egy TITKOS JÓAKARÓNAK köszönhetik, hogy az utolsó   pillanatban megmenekülnek.

 De vajon elérik a céljukat, és le tudják csendesíteni a Csendetlen-óceánt? Egy biztos: a JÓSLAT szerint a világot csak a JÓSZÍVŰ ÉNEKES TOLVAJ mentheti   meg!

A gyerekek és a szülők körében is nagy népszerűségnek örvendő Zabaszauroszok 5. kötetét már népes rajongótábor várja, és szerencsére ezúttal sem kell csalódniuk. Kunyi pimaszabb, Rilex pedig bölcsebb, mint valaha ̶ ész mi tagadász, Leiszút Feliszút isz hossza a szokászos formáját. Szőt! A történet ezúttal is bővelkedik izgalmas kalandokban, váratlan fordulatokban, ráadásul előbukkan benne néhány soha nem látott fura teremtmény is.

Forrás: moly.hu

                                      

 Rick Riordan: A sötét prófécia (Apollón próbái 2.)

 

 Apollón, ​az egykor ünnepelt isten különféle
 okokból szánalmas halandóvá silányult.

 Most félvér barátai társaságában beutazza Észak-Amerikát, hogy teljesítse küldetését, és visszaférkőzzön Zeusz kegyeibe.

 Zeusz azzal büntette fiát, hogy egy Lester nevű esetlen, pattanásos, halandó kamasz alakjában a földre taszította. Csak úgy kerülhet vissza olimposzi trónjára, ha f   feléleszti a sötétbe borult orákulumokat.

Apollón a Félvér Táborban kiállt sok veszélyes – és enyhén szólva is megalázó – próbatétel után most hajmeresztő küldetésre indul. Ő és társai azt a feladatot kapják, hogy keressék meg az ókor legveszélyesebb orákulumát, egy kísértetjárta barlangot, ahol Apollón megtudhatja, miként változhat vissza istenné – már amennyiben sikerül elkerülnie a halált vagy a tébolyt.

A csapatot a gonosz Triumvirátus második tagja, egy római császár hátráltatja küldetésében, akinek vérszomja és nagyzolása mellett még Nero is eltörpül.

Forrás: moly.hu

 

 

 

 

Hangoskönyvek:

A klasszikus mesék életre kelnek :) !